perjantai 19. helmikuuta 2010

Kasvislasagnea



Olin eilen ja tänään hieman allapäin ja silloin kun olen allapäin niin tartun toimeen keittiössä.

Tutkailin tänään aikani pakastinta, jääkaappia ja kuiva-ainevarastoa ja päätin kyhätä löytämistäni aineksista kasvislasagnen. Syön valmista "Lassea" tätä kirjoittaessani ja käyttämistäni raaka-aineista Barillan pastakastikkeen olisi voinut vaihtaa tavalliseen tomaattimurskaan jotta lopputulos ei olisi näin suolainen.

Löysin raaka-aineiksi mm.

Hälsans Kök "Färs" - kasvismureketta
Barillan tomaatti-oliivi pastakastiketta
1 sipuli
1 iso porkkana
Hieman yli puoli pakettia kuorellista vuohenjuustoa
Mozzarella-juustoraastetta (harvinaisuus minun jääkaapissani, yleensä raastan juuston itse)
lasagnelevyjä
Pieni purkillinen säilykeherkkusieniä
Mascarpone-tuorejuustoa n. puoli purkkia (tämän voisi korvata millä tahansa kasviskermalla tai maidolla)
Maggin lasagne-mausteseosta
Maitoa

Paistoin hetken aikaa "jauhelihaa" ja sieniä pannulla.
Pilkoin porkkanan todella ohuiksi lanteiksi ja kuullotin sen sipulisilpun kanssa pannussa miedolla lämmöllä.
Sekoitin kaiken keskenään ja lisäsin mukaan Mascarponen, pastakastikkeen, lorauksen maitoa ja ruokalusikallisen verran lasagne-maustetta.

Ladoin vuokaan niin että ensimmäiseksi ja viimeiseksi tulee kastiketta. Väliin lasagnelevyjä ja vuohenjuustoa ohuina viipaleina. Päälle juustoraastetta ja noin 20min 200 asteessa (riippuu vähän uunista, oma kaasu-uunini oli säädetty 240 asteeseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti