perjantai 26. helmikuuta 2010

persikka-vadelma rahkapiirakka


Olen pahan flunssan kourissa jo ties monettako päivää. Teki mieli leipoa aikani kuluksi ja pienen tyttäreni viihdytykseksi joten kävimme toimeen.

Maistoin äsken ensimmäisen palan tätä piirakkaa ja jos luotat tukkoisen nenäni makuarvioon niin kokeile tehdä perässä :) :

Laita uuni lämpiämään n. 200 asteeseen.

pohja:

- 200g margariinia (pehmitä hetki mikrossa!)
- 1 kananmuna
- 0,5dl sokeria
- 1,5dl kaurahiutaleita
- 1,5dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl vaniliinisokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja taputtele piirakkavuokaan. Jos sinulla on aikaa niin laita vuoka 30min ajaksi jääkaappiin ettei taikina kutistuisi uunissa tai hifistele ja laita taikinan päälle leivinpaperia ja kaada paperi täyteen kuivattuja herneitä (estää taikinan kohoamisen ja kutistumisen). Me työnnettiin vuoka välittömästi uuniin.

Sekoita sillä välin täyte

- kananmuna
- purkki rahkaa
- purkki kermaviiliä
- perunajauhoja tai maizenaa vajaa rkl
- 1dl sokeria ja vaniliinisokeria (jos pidät siitä)

Kun pohjassa on väriä laita päälle persikkaviipaleita ja valutettuja vadelmia. Jos täyte on vetistä niin ripaus perunajauhoja/maizenaa päälle.

Päälle täytettä ja uuniin n.175 astetta niin pitkäksi aikaa kunnes kiinteä keskeltä ja saa hieman väriä reunoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti